Formandens bud på aktuelle temaer

Eik Møller har talt med Altinget.dk om hvad, der står højt på dagsorden hos landets kommunaldirektører.

Der er en støt stigende forventning fra mange samarbejdsparter og medarbejdere om en meget høj grad af kommunikation med og til omverdenen.

✔ Frisættelse
”Jeg hører fra alle kolleger, at vi er klar til mere frisættelse, men det skal foregå, så det lokale demokratiske led fortsat har ansvaret, og så vil kommunerne og mine kolleger gerne måles på resultater frem for endeløse proceskrav fra en uoverskuelig mængde af statslige tilsyn”, siger han i artiklen.

✔ Den kommunale beskæftigelsesindsats
”Hvis ikke man tænker sig rigtig godt om, så risikerer man at smide Europas mest velfungerende arbejdsmarkedsindsats i vasken, uden at have nogen klar idé om, hvad der skal komme i stedet”, siger han.

✔ Rekrutteringsudfordringer
”Det bliver en kolossal udfordring at finde løsninger på vores velfærdsopgaver, når vi ved, at der kommer til at mangle mellem 10 og 20 procent af det antal medarbejdere, vi plejer at have", lyder der fra Eik Møller.

”Vi har ikke kun brug for at se på, hvordan vi kan få flere til at vælge at blive pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og lærere. Vi har også brug for at tænke over, hvordan vi gør det mere attraktivt at være offentlig leder på mange forskellige niveauer,” siger Eik Møller.

Læs artiklen i Altinget her: https://www.altinget.dk/kommunal/artikel/kommunaldirektoerernes-nye-for…