Undersøgelse: Læring af Coronakrisen

Kommunaldirektørforeningen har undersøgt i hvilken grad, landets kommunaldirektører har oplevet forandringer under krisen, som de gerne vil fastholde, og hvad de forandringer indebærer. Mens digitalisering synes at være den helt store gevinst, er der også en lang række ledelsesmæssige erfaringer, som kommunaldirektørerne gerne vil tage med videre. Læs undersøgelsen her.

Coronakrisen er en generationsdefinerende krise, som vi endnu ikke fuldt ud forstår omfanget af. Fra arbejdsliv til arkitektur, adfærd og ansvar - vores liv og vores samfund vil være forandret i en sådan grad, at vi vil tale om en tid før og efter Corona.

Krisen har synliggjort, hvor i samfundet, vi er sårbare, men den har også vist, hvor resiliente de danske kommuner er, og hvor hurtigt, vi kan omstille os til en ny virkelighed. Nu er det vigtigt, at vi som samfund – og som organisationer - ikke blot rejser os igen, men at vi også står stærkere, end før virussen ramte os.

Derfor skal vi lære af krisen, og vi skal holde fast i de positive forandringer, som krisen trods alt også har medført - hvad end det handler om små konkrete arbejdsgange eller udviklingen af vores lokaldemokrati.

Kommunaldirektørforeningen ønsker med denne undersøgelse, at vi sammen bliver klogere på potentialet til forandring, og hvad der skal til, for at vi kan fastholde de forandringer.

Niels Ågesen,
Formand

Læs her: Læring af Coronakrisen