Vejen til en ny forvaltningspolitik

Herunder kan du læse en kort introduktion til KOMDIRs' store forvaltningspolitiske oplæg "Vejen til en ny forvaltningspolitik". I menuen til venstre kan du læse videre om de fire centrale punkter, ligesom du kan finde alt materialet.

I 2012 udgav en bred kreds af forskere det forvaltningspolitiske debatoplæg ”En innovativ offentlig sektor, der skaber kvalitet og fælles ansvar”.

KOMDIR påskønner dette gode og nyskabende initiativ og er enig i, at vi i disse år oplever mange forskellige tendenser og bevægelser i forvaltningspolitikken.

Det er derfor en vigtig debat, som forhåbentlig kan skabe en ny fælles forståelsesramme for organisation og styring i den offentlige sektor.

KOMDIR mener, at vi i kommunerne er i gang med mange initiativer, som bekræfter forskernes debatoplæg. Nemlig, at en mere enkel og samarbejdsorienteret styring virker.

Det er der allerede mange eksempler på.

Heri ligger også en erkendelse af, at vi løser rigtig mange opgaver rigtig godt, men også, at der er områder, hvor vi skal udvikle og tænke nyt.

Der skal findes nye svar for at løse de komplekse problemstillinger, der tegner sig for det danske velfærdssamfund.

KOMDIR's oplæge "Vejen til en ny forvaltningspolitik" er et forsøg på at give vores bud på, hvordan kommunerne kan tage hånd om de mange udfordringer.

I oplægget anviser vi fire hovedtemaer. Disse kan du læse mere om i menuen til venstre.

Her kan du også finde og downloade alt materialet - både oplægget i sin fulde form, et komprimeret sammendrag og et enkelt og overskueligt slidesshow, der sætter opsummerer de vigtigste pointer i "Vejent til en ny forvaltningspolitik".