4 pejlemærker for en sammenhængende offentlig sektor

Herunder kan du læse en kort introduktion til KOMDIR’s forvaltningspolitiske debatoplæg ”4 pejlemærker for en sammenhængende offentlig sektor”. I menuen til venstre kan du læse videre om de 4 pejlemærker. Du kan også finde det samlede materiale samt det tidligere forvaltningspolitiske oplæg fra 2013.

Grundlæggende driver vi kommuner, fordi vi ikke kan lade være! Fordi det giver mening.

Og når vi nu har fået skabt disse fantastiske lokalt forankrede demokratiske velfærdsmotorer, så må vores ambition være hele tiden at stræbe efter at gøre det endnu bedre.

Dette debatoplæg bygger videre på KOMDIR’s forvaltningspolitiske oplæg fra 2013 ”Vejen til en ny forvaltningspolitik” og er KOMDIR’s indspil til arbejdet med og dialogen om regeringens varslede Sammenhængsreform. Der er vigtige samfunds­mæssige ting på spil, som vi ønsker at invitere os i dialogen om!

Vi sætter tillid, faglighed og kvalitet på den samfundsmæssige dagsorden. Dygtige og kompetente ledere og medarbejdere skal vises mere tillid. Det betyder også, at KOMDIR helt grundlæggende ønsker en ny og mere enkel offentlig styringsmodel.

KOMDIR ser frem til dialogen og arbejdet med at udfolde potentialerne i den offentlige sektor med afsæt i de 4 pejlemærker. Vi opfordrer til, at debatoplægget også bruges:

  • I lokale diskussioner - f.eks. på direktionsniveau om hvordan vi som topledere udvikler forvaltningen i de kommende år og hvilke værdier vi ønsker at stå på.

  • Til debat om hvordan pejlemærkerne kan oversættes til mere konkret ledelsespraksis.

  • Som indspil til debat med eget samt andre dele af i den offentlige sektor.